Första jobbveckan 

Har jobbat min första vecka efter semestern. Roligt och bra med rutiner. Sen har jag världens bästa jobb och världens bästa jobbkamrater. De är min andra familj och vi har så roligt tillsammans. Skönt också att fortsätta med samma små jobbarkompisar som förra läsåret, det har inte varit lika mycket förberedelser som när man ska börja jobba med nya små jobbarkompisar.

Semesterveckorna har flugit iväg och jag tycker att vi har haft bra väder. I år växer kornet på syrrans åker nedanför vårt hus. Det har det inte gjort de två föregående åren pga regn, det har alltså inte regnat så här lite på tre år. Ings långa värmeböljor som gör att jag mår dåligt och blir på dåligt humör. Bara enstaka dagar med +25 grader. Här på vår lilla skogsbacke har vi alltid varmare än de har vid flygfältet som ändå bara är nån enstaka km bort om man räknar fågelvägen. 

För första gången på 6 år har jag till och med sovit nån annanstans än i min egen säng. Dottern och jag körde till Haparanda för lite shopping och sov på Svefi. Dagen efter besökte vi också Kukkolaforsen. 


De två hanhundarna klarar nog av att vara ute i hundhagen bara nån ger dem mat, men våran gamlastövarmamma håller verkligen på att bli gammal. Hon är 12,5 år nu och både syn och hörsel har blivit sämre. Hon har ju varit innehund i många år, förutom när hon varit på jaktutfärd, men nu är nog tiden med en rumsren hund förbi, hon ska ut genast när hon ska uträtta sina behov och är man inte där då så sker det inomhus. Detta händer även fast man rastat henne innan vi far hemifrån. Än värre är det när hon löper. Det torde snart börja bli sånt igen, sen i slutet av september är det fem månader sen sist och så lång tid emellan har det blivit de senaste åren.


I månadsskiftet juli-augusti deltog dottern i det stora österbottniska scoutlägret Fullt Ös för 17 vid Storsand i Jakobstad. Vi hälsade på under besöksdagen och även när de hade fest på stan. Roligt tror jag nog hon hade haft och många nya vänner låtde hon känna. På fotot är hon tillsammans med sin fammo som också kom när de hade fest på stan och poppade popcorn.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s