Första sommarlovsdagen

Den första sommarlovsdagen är här. Startar den med att vakna klockan fem när stövarmamman nödvändigt måste ut i löplinan. Kallt var det då, minus en grader stod det på mätaren. NukkuMatti vägrade komma på nytt så jag beslöt att stiga upp. Jag kan ju alltid ta en tupplur senare idag. 

Igår hade vi tänkt äta middag vid den lokala grillen, men hittade bara lapp på dörren om att de hade stängt på lördagen. Det är ganska frustrerande för detta har hänt oss flera gånger. Dessutom kollade jag in grillens öppettider på fb dagen innan och då stod det inte något extra om avvikande öppettider, det kom det först igår. Surt, tycker jag.

Dottern avslutade sitt åttonde skolår och som vanligt fick hon ett mamma-pappa stioendium. I fjol var det en fältflora och i år blev det spelkort med växter som hade namn på svenska, finska och engelska. Dessutom tog jag en prenumeration på Bookbeat som jag åtminstone kommer att ha igång över sommaren. Själv hittade jag genast massor av böcker att läsa, men dottern hittade inget när hon först började undersöka. Jag föredrar böcker jag kan läsa själv så det blir nog troligen bara e-böcker för min del. Jag tycker inte om att höra på ljudböcker, de tar för länge att lyssna på och så kan jag störa mig på uppläsarrösterna.

Imorron måndag blir det den årliga utfärden tillsammans med Merjärvborna. Vi ska hoppas det blir uppehållsväder även om de i olika omgångar lovar regn för morgondagen.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s