Fadderbarn

har jag och lillagumman länge funderat på att skaffa och idag gjorde vi slag i saken. Jag kollade runt på olika organisationer men till slut blev det att vi tog via World Vision eftersom man där kunde välja mellan olika barn. Vi hade inga kriterier på varifrån eller om det skulle vara en pojke eller en flicka, det som lillagumman ville var att barnet som skulle bli vårt fadderbarn skulle vara jämngammal.

Vi hittade en flicka som var född några dagar före lillagumman, alltså beslöt vi att vi ville bli fadder åt henne. Hon heter Jemeli och är från Kenya och tycker om att hoppa med rep.

Nu väntar vi bara på mera information från World Vision.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fadderbarn

 1. altorpet skriver:

  Brà! Det borde alla människor göra! Vi har ett via organisation sedan många år samt flera helt ”privat”. Tror nog alla har råd, det gäller bara att prioritera. Viktigt dock att tänka på är att man ska betala ända tills dom blir vuxna.

  Lillagumman har redan plockat fram foton och klistermärken… hon vill skriva brev med detsamma. Trots att vi tänkt tanken länge tig det en stund att komma till skott.

  Gilla

 2. gillalaget skriver:

  Vi har också blivit faddrar, i höstas via samma organisation. Fadderbarnet är en liten pojke i Peru, lika gammal som vår son 🙂 Jag tycker om World Visions tanke att hjälpa hela samhället. För oss tog det också tämligen länge att gå från tanke till handling, men när vi väl kom så långt kändes det bara bra!

  Instämmer! Det är ju omgivningen barnet lever i som behöver förbättras.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s