Håhåjaja…

… det var en sån dag idag…

Våran stövarmamma har denna helg vägrat att äta och dricka och varit dåsig så det för min del blev det att avstå från jobbet idag. Tur att man har en sån underbar arbetsplats så att de förstår en…

Vår veterinär öppnade först klockan nio men redan en stund efter åtta var det jag som började ringa och vid halv niotiden nappade det. Jag fick åka direkt iväg till veterinären även om de hade en fullproppad dag.

Slapp in med detsamma mellan de ordinarie inbokade patienterna. Elza tycker inte om att vara till veterinären… hon är så rädd… Det blev blodprov taget och magen klämdes på. Inget tydlig framkom, men hon började förstås ha vätskebrist så dropp sattes in medan vi väntade på blodprovssvaren.

När de kom så visade de något förhöjt infektionsvärde. Däremot var både lever- och njurvärdena bra. De hade veterinären först trott att det kunde vara nåt med. Nu funderade hon om det fanns nåt i bukspottskörteln. Operation för att kolla magen rekommenderades. Jag hade veterinären att prata med gubbi också för egentligen är Elza hans hund.

Nåja, hunden fick lugnande och röntgenbordet uppsöktes… tre bilder togs och på dessa syntes ett suspekt område kring tunntarmen. Några stenar i magen hade hon i alla fall inte sa veterinären. Nästa steg var operation för att se hur det egentligen såg ut i magen.

Det var nog med hjärtat i halsgropen som jag lämnade hunden hos veterinären och för för att äta lunch i Köust. Lite fick jag i mig, men ganska snabbt lämnade jag grannkommunen för att åka tillbaka. En stunds väntan när en annan patient sköttes om innan veterinären hade tid med mig.

Ingenting speciellt hade hittats under operationen och det som syntes på röntgen hade inte heller varit nåt. Lite luft här och där hade hittats. Så egentligen var det en onödig operation, men det kunde man ju inte veta på förhand.

Veterinären tror att Elza bara har blivit så jättekänslig i magen och att det eventuellt kan vara en bakterieinflammation inblandad. Stackarn har nu en megastor krage för att inte slicka såret. Antibiotika, magmedicin, näringstillskott och allergihundfoder införskaffades också.

Ja-a, ännu har vi inte fått hunden att äta nåt förutom näringstillskottet, det slickade hon i sig som godis efter en stunds vägran…

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Håhåjaja…

  1. Carita skriver:

    Stackars lilla Elza och stackars er också, man älskar ju sina djur så mycket. Hon ser nog lite ynklig ut med kragen men hoppas allt snart blir bra igen!

    Idag tisdag har matlusten återvänt så nog blir det bättre…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s