Bondhustruns mormors banankaka

bakades för en tid sedan och frystes ner. När den tog ur frysen fick den ett lager med smält choklad på toppen. Receptet fick jag fram när jag googlade på banankaka. Lillagumman tog en del av kakan med sig en morgon denna vecka när hon var på sitt ”morris” vid kompisens. Mamman i huset tyckte om kakan och ville ha receptet så jag delar med mig av det här på bloggen. Originalrecpetet hittas HÄR.

Trots länken skriver jag ner receptet på bloggen också:

100 gram rumsvarmt smör och 3 dl socker rörs ihop. Sedan tillsätts 2 ägg och 4 msk gräddfil/fil. 3 dl mjöl, t tsk vaniljsocker och 1 tsk bikarbonat blandas och rörs ner i smeten. Till sist rör man i 2 mosade bananer (så bruna som möjligt) och om man vill bitar av mörk choklad. Jag satte i massor av 86-%ig  choklad och alla som ätit den tyckte den var god.

Kakan gräddas i nedre delen av ugnen i 45-60 minuter. Ugnsvärmen ska vara 175 grader.

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Bondhustruns mormors banankaka

  1. Agneta skriver:

    Den här kakan lät mumsig, får se om man skulle prova göra en snart… 🙂

    Vissa tycker i alla fall den är saftig och god…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s