Kort arbetsdag

blev det idag för jag började min morgon vid Möcs och labben. Senare blev det röntgenavdelningen där jag fick uppleva en ultraljudsundersökning och en finnålsbiopsi. Om några veckor få jag träffa läkare och diskutera svaren på proverna. Nåja, redan vid ultraljudsundersökningen fick jag en ny diagnos att sätta till listan över sjukdomar…

Efter det fick jag äntligen fara till jobbet. Torsdagar och fredagar är jobbdagarna lite kortare, jag hade dessutom gjort undan en massa i början av veckan så att jag skulle kunna åka hemåt så fort som möjligt idag.

Väl hemma var det dags att plocka fram MI-katalogen som kom idag. Två kortkurser erbjuds i min by och jag ska anmäla mig till dem båda. Jag tycker att utbudet var bättre i min by förr. Minns att jag under ungdomsåren när jag studerade tänkte att de där kurserna vill jag delta i sen när jag är hemma… Jag saknar speciellt nån hobbykurs som skulle hålla på en hel termin. Tyvärr blev det ännu ett år med en viss besvikelse över utbudet.När ska det t.ex hållas en card-makingkurs som jag efterlyst i flera år…

Jag anser att MI-kurserna ska placeras i de olika byarna i vår avlånga kommun istället för att koncentreras till centrum. Det gör att det blir en levande landsbygd.

I går gav jag också kursförslag till Nkby arbis för jag skulle gärna se att de fick Anna Hallén som föreläsare… Hennes nya bok anlände till mig förra veckan… Idag hade jag ett mail från arbis och där man tackade för ett intressant kursförslag samt undrade hur jag kommit i kontakt med henne. Sånt tycker jag är skoj, då vet man att ens förslag har noterats.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Kort arbetsdag

 1. gretaj skriver:

  Nog är det bra att man får kollat” bådi hitt å he”
  MEN att vänta på svaren är ”uuslit”.
  Hoppas på det bästa. Kram!!

  Ha no vari kolla san oktober… men nu skicka di me från ein poliklinik ti en ader… hormone spökar… Men man får ta e som e komber. Ja har överprodiktion i sköldkörteln å ha va förstora tå di skåda på e… he e bara ti vänt på va läkarn säjr vi inre-medicinska om na viko… he finns ju olika sorts behandlinga…

  Gilla

 2. mammvaranaviko skriver:

  Jag tyckte att nkbys torsdagsföreläsningar var lite för magert för mej i år, fjolåret var ju superb. Bra att du tipsade, får de henne kommer nog jag, och säkert många andra…

  Hon verkar vara en sån som man borde uppleva i verkligheten… verkar så vettig i motsats till många andra…

  Gilla

 3. gilla skriver:

  inte roligt med väntande då det gäller sjukhussvar el likn. jag hoppas du får ordning på hormonerna och får må bra….för mej spökar sköldkörteln åt andra håller emellanåt, men det beror mycket på vad jag äter har jag märkt, verkar vara känsligt. hittils har nog alltid värdena varit OK, litet förhöjda en gång, men inte denhär gången då de blev kollade. Jag hittade inget riktigt intressant i vår MI-katalog, inte som är inom rimligt avstånd. men å andra sidan kan jag ha sena arbetsdagar rätt ofta så det är väl lika så bra att inte anmäla sej till nån kurs, skönt att bara vara hemma när arbetsdagen är slut o vila upp sej inför en ny. ha det bra och sköt om dej!!!

  Tack Gilla! Jag har haft konstiga värden i flera år men nu har de tydligen blivit värre…

  Gilla

 4. klagomuren skriver:

  Tack för välkomsten! Ser att också du har drabbats av sjukdomar och annat elände, hoppas dina provresultat ska vara trevliga och inte bidra till fler diagnoser! Även jag har anmält mig till en del kurser (bor dock i annan kommun), och hoppas att jag ska ha ork att delta i åtminstone 2 av 3. 🙂 (jumppakursen är det lite si som så med, eftersom jag inte orkar ens gå på korta promenader de dåliga dagarna)

  Diagnosen är väl klar, men i vilken utsträckning får jag se vid läkarbesöket. Hoppas du snart får din diagnos. Det är ju inte skojigt när man inget vet.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s